Kehittämiskeskus Opinkirjo

Onnistunutta nuorten osallisuutta

Kehittämiskeskus Opinkirjon vastuualueena Osallisuuden osaamiskeskuksessa on nuorten osallisuuden laatu ja sen kehittäminen. Opinkirjo on laatinut yhteistyössä nuorten, järjestöjen ja kuntien kanssa nuorten osallisuuden laatukriteerit. Sivustolta löytyy myös laatukriteereihin pohjautuva itsearviointityökalu NOSTE kuntien viranhaltijoiden työn tueksi.

Laatukriteerit ovat tärkeä osa osallisuustyön arviointia. Niiden käyttö pyritään vakiinnuttamaan kunnalliseen päätöksentekoon sekä laajentamaan koko julkishallintoon kehittämällä työkalua ja sisältöjä edelleen yhdessä osallisuustyön osaajien, julkishallinnon asiantuntijoiden ja nuorten kanssa. 

Käytännön tukea osallisuustyöhön

Opinkirjo tarjoaa tietoa ja työvälineitä osallisuustyöhön viranhaltijoille ja nuorten parissa toimiville aikuisille. Lisäksi Opinkirjon osallisuuden asiantuntemusta voi käyttää kuntien nuorten osallisuustyöhön esimerkiksi kuntien monialaisissa osallisuustyöryhmissä.
 
Ole rohkeasti yhteydessä, jos pohdit nuorten osallisuuteen liittyvää tematiikkaa. Jos mieleesi tulee materiaalitarpeita nuorten osallisuuteen, kerro siitä meille. Voit myös kertoa käyttäjäkokemuksia nuoretjaosallisuus-sivustosta. 

Projektikoordinaattori Julia Petäjä
etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi
+358 50 532 1102

Kuvituskuva