Ratkaisu

Aktiviteetti- ja teemakeskus

Paikka: Etelä-Karjala Ruokolahti Ratkaisu laadittiin: Ruokolahti 08.12.2020
Vapaa-aika

Ratkaisun tavoitteena on saada Ruokolahdesta kansainvälinen sotahistoriallinen kohde. Keskuksen perusrunkona on Simo Häyhä ja sota. Tätä täydentävät vaihtelevat näyttelyt. Tavoitteena on saada Ruokolahdelle lisää asukkaita ja paljon turisteja

Keskukseen ei kuulu ainoastaan museo, vaan myös simulaattoreita ja erilaista toimintaa: vaihtelevat ajan mukaan. Kaikenikäisille sopiva, Ruokolahden ympäristön ja historian yhteenkokoava: lisää kunnan aktiviteetteja, toiminnallisuutta ja kulttuuria.

Projektiin pyydetään rahoitusta yksityisiltä tahoilta, EU:lta ja valtiolta, Kärki-leader sekä Etelä-Karjalan liitto osallistuvat myös. Ruokolahden kunta osoittaa keskukselle tontin ja sen rakentamisessa huomioidaan ekologisuus ja ympäristönäkökulmat. Keskuksessa toimii erilaisia simulaattoreita tarkka-ampumisesta, lentokoneista ym. Keskuksen majoitus toteutetaan sotahengessä ja -tunnelmassa. Keskuksessa hyödynnetään myös sotaveteraanien kertomuksia videoilla. Keskuksessa järjestetään puitteet moninaiselle harrastustoiminnalle: partiotoimintaan, paintballiin ja ammuntaan. Yhteistyötä tehdään Simo Häyhä-museon kansa, pakkiruokailut ja Salpalinja (syyspohja) huomioidaan suunnittelussa.