Ratkaisu

Luontopolkujen kunnostus

Paikka: Etelä-Karjala Ruokolahti Ratkaisu laadittiin: Ruokolahti 08.10.2020
Vapaa-aika

Ratkaisun tavoitteena on kunnostaa ja ylläpitää Ruokolahden retkeilyreittejä. Tavoitteena edistää kuntalaisten ja turistien luontomatkailumahdollisuuksia ja tuoda niitä näkyviin Ruokolahden matkailuvalttina. Tarkoituksena on siis brändityönä tuoda kunta esiin positiivisella tavalla. Ratkaisussa uutta on luoda Ruokolahdesta Etelä-Karjalan suurin retkeily- ja luontokohde sekä luoda ennennäkemätöntä yhteistyötä yhteisen asian puolesta. 

Retkeilyreittien kunnostaminen on tarkoitus toteuttaa “isosti”, markkinoimalla hanketta sosiaalisessa mediassa, lehdistössä ja Kiinassa, rakentamalla siitä osa Ruokolahden imagoa yhdessä Etelä-Karjalan Liiton kanssa. Tarkoituksena on rakentaa runsaasti erilaisia reittejä kunnan alueelle: kävely, pyöräily, melonta, vaellus, hiihto, laskettelu, retkiluistelu, kiipeily, lumikenkäily ja triathlon. Reittien kunnostus sallii myös suunnistus-, melonta-, polkujuoksu tai Ruokolahden ympärijuoksun kaltaisten tapahtumien järjestämisen.  

Reittien kunnostus olisi koko kylän hanke: talkoiden ja Leader-rahoituksen avulla. Toteuttaminen tapahtuisi yhteistyössä Lionsien, VPK:n, partion, 4H-yhdistyksen ja KärkiLeaderien kanssa. Yrittäjät olisivat myös mukana.