Edistetän nuorisovaltuustojen yhteisöllisyyttä

Nuva toimintaa voisi mainostaa myös enemmän kavereiden ja yhteisön tekemisenä. Nuva voi olla paljon muuta, kuten minulle se on uusia ystävyyksiä ympäri Suomen ja hauskoja tapahtumia. Tätä pitäsi enemmän kertoa, ei tarvitse olla kiinnostunut pelkästään politiikasta.

Opiskelija-asuntojen hinnat alas

Opiskelija-asunnot ovat tällä hetkellä liian kalliita eikä opiskelijoilla ole varaa maksaa niitä pelkästään opintorahalla ja asumistuella niin, että rahaa jäisi myös ruokaan ja elämiseen.

Puhutaan enemmän erilaisuudesta

Minusta ihmisille pitäisi pitää koulutuksia yhdenvertaisuudesta ja erilaisuuden positiivisuudesta. Jos tämä toteutuu, nuoret olisivat itsevarmempia kuin ennen ja muutenkin tuntuu hyvältä tiedostaa, että kaikki hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.

Lastenhoidon mahdollistaminen myös miehille tarkoitetuissa vessatiloissa

Vaikka asia on parantunut, lastenhoidon mahdollisuudet painottuvat pääasiassa naisille tarkoitettuun vessaan tai tilaan, joka on suljettu pois miehiltä. Isät ovat yhtä arvokkaita vanhempia kuin äiditkin, joten tämä jaottelu on naurettavaa. Niinpä pitäisi mahdollistaa oman lapsensa hoito sukupuolesta riippumatta.

Yhteiskuntaoppia 7- ja 8- luokille

Nuoret ymmärtäisivät paremmin miten yhteiskuntatoimii, ja saisivat ensimakua vaaleista ja politiikasta. Yhteiskuntaoppia on tällä hetkellä 6., ja 9. luokalla. Kaksi vuotta välissä, jossa ehtii unohtaa kaiken.

Nuorten terapiatakuu

Nuorten terapiatakuu ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin enemmän resursseja, jotta nuorten mielenterveyskriisiin saataisiin edes jonkun verran apua. Myös esimerkiksi se ettei leikkauksia lapsikorotukseen tai jälkihoidon ikärajaa laskettaisi auttaisi mielenterveyteen ja itsenäistymiseen positiivisesti.

Lisää myötätuntoa päihdekeskusteluun

Päättäjien ja vaikutusvaltaisien pitäisi nähdä se, että suurin osa päihdeongelmista nuorilla johtuvat mielenterveysongelmista. Sen sijaan, että nuorta painetaan alas, haukutaan ja ollaan kylmiä niin tulisi nähdä todellinen syy ja kohdata nuoret myätätunnolla.