Nuorisoalan osaamiskeskukset tuovat näkökulmia ja konkreettisia menetelmiä nuorten osallisuuden edistämiseen

Osallisuus ja osallisuuden kehittäminen ovat kaiken kaikkiaan nostaneet päätään yhteiskunnallisessa keskustelussa ja sen merkitys on havaittu. Mistä nuorten osallisuus sitten rakentuu ja kuinka sitä voidaan tukea ja edistää nuorelle merkityksellisissä ympäristöissä? Kokoelmateos Nuorten osallisuuden edistäminen – Nuorisoalan osaamiskeskusten näkökulmia ja työkaluja tuo uusia ajatuksia siitä, mitä osallisuus tarkoittaa nuorisoalan eri kentillä.

Julkaisun artikkeleissa nuorten osallisuutta tarkastellaan nuorisoalan valtakunnallisten osaamiskeskusten toiminnan näkökulmista. Julkaisu on tarkoitettu kaikille nuorten osallisuuden parissa toimiville ja nuorten osallisuudesta kiinnostuneille. Kirjoitusten tarkoituksena on antaa käytännönläheisiä menetelmiä nuorisotyöntekijöille, opettajille, ohjaajille, ja julkishallinnossa viranhaltijoille laaja-alaisesti nuorten osallisuuden edistämiseen.

Kekki, M-K. Kovalainen, P. Ollikainen, A. (toim.) (2023): NUORTEN OSALLISUUDEN EDISTÄMINEN – Nuorisoalan osaamiskeskusten näkökulmia ja työkaluja. Osallisuuden osaamiskeskus.

Lisätietoa:

Pirjo Kovalainen
Suunnittelija
pirjo.kovalainen@ouka.fi
+358 44 703 8303

Antti Ollikainen
Osallisuusasiantuntija
antti.ollikainen@nuortenakatemia.fi
+358 50 338 4485

10.5.2023

Tiina Karhuvirta