Oppeja strategisen osallisuuden lisäämiseksi Webinaari 2.6. klo 9-10.30

Olemme pohtineet Iin kunnassa sitä miten asukkaiden ääni saataisiin paremmin kytkettyä mukaan kunnan päätöksentekoon. Tavoitteena on ollut strategisen osallisuuden toteutuminen siten että äänen saa suuri hiljainen enemmistö ja kuntapäättäjät ymmärtävät paremmin asukkaiden arkea. Olemme onnistuneet mielestämme osoittamaan, että näiden tavoitteiden saavuttaminen mahdollista. Arviomme mukaan n. 20% iiläisistä on osallistunut uuden kuntastrategiamme kirjoittamiseen digitaalisten työkalujen avulla, osa erilaisten kehittämisteemojen alla toteutettujen kokeilujen kautta.

Nyt pyrimme avaamaan vuosien 2021-2023 aikana toteutetun Valtiovarainministeriön rahoittamaan ja neljän muun kunnan kanssa tehdyt opit. Oppi on tiivistetty ensi perjantain 2.6. klo 9-10.30 webinaarissa 1,5 tunnin tehopakettiin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen webinaariin:
Millä on merkitystä -workshop kuntakehittäjille ja -päättäjille (zef.fi)

Uskon, että meillä on tuoreita näkökulmia tästä meille kaikille tärkeään teemaan.

Nostamme webinaarissa monenlaista osallisuustyön näkökulmaa ja esimerkkinä käytämme myös nuorten osallisuusprojektin prosessia ja lopputulosta, jossa lopputulemana oli videon muodossa julkaistu palvelulupaus iiläisille nuorille, joka on kirjattu nyt myös Iin kuntastrategiaan.

Palvelulupaus iiläisille nuorille:
Iin kunnan palvelulupaus nuorille – YouTube

Kutsussa puhutaan vahvasti kuntasektorista, mutta osallistua voi toki vaikka, ei kuntaa suoraan edustaisikaan.

Yhteistyöterveisin,
Johannes Helama
Projektipäällikkö
Open Agenda -hanke / yhdistämme strategisen osallisuuden ja digitaalisten palvelujen kehittämisen yhdeksi kokonaisuudeksi.
Iin kunta
johannes.helama@micropolis.fi

1.6.2023

Oppeja strategisen osallisuuden lisäämiseksi Webinaari 2.6. klo 9-10.30