Pakollinen iltapäivätoimintamahdollisuus jokaisessa koulussa

Kaikilla lapsilla ja nuorilla ei ole mahdollisuutta tai turvallista viettää pidempää aikaa kotona yksin, esimerkiksi vanhempien työn tai muun tekijän takia. Tästä syystä pitäisi kaikissa koulussa olla pakollinen iltapäivätoimintamahdollisuus, esimerkiksi yhdessä muiden lähialueen koulujen kanssa, jotta nuorella olisi turvallinen paikka mihin mennä koulun jälkeen, jotta koulunkäynnin aikataulut helpommin voitaisiin sovittaa yhteen vanhempien työnteon mukaan.

Lisää harrastusmahdollisuuksia

Imatralla ei ole tarpeeksi vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia, joten nuoret keksivät itse tekemistä, joskus mitä sattuu. Tämä vaikuttaa kaikkien nuorten turvallisuuden tunteeseen ja viihtyvyyteen kunnassa.

Nuorille lisää kokoontumispaikkoja

Nuorilla ei ole Imatralla tarpeeksi kokoontumis- tai hengailupaikkoja, missä viettää vapaa-aikaa. Tämän takia nuorten toiveet pitäisi ottaa enemmän huomioon lähiympäristön suunnittelussa.

Discord vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille

Nuva ry perustaa Discord-serverin, jossa voi tutustua muihin ympäri Suomea ja ottaa helposti yhteyttä nuvalaisiin. Siellä on mahdollista tehdä toimiva moderointia, sillä Nuvasta eri puolilta Suomea varmasti suostuu valvomaan ihmisten käytöstä siellä. Siellä pystyy perusta monia erilaisia keskustelupalstoja, jotka ovat kaikki samassa paikassa kätevästi. Myös esim. Nuvan videopelitapahtumia voisi järjestää siellä.

Edistetän nuorisovaltuustojen yhteisöllisyyttä

Nuva toimintaa voisi mainostaa myös enemmän kavereiden ja yhteisön tekemisenä. Nuva voi olla paljon muuta, kuten minulle se on uusia ystävyyksiä ympäri Suomen ja hauskoja tapahtumia. Tätä pitäsi enemmän kertoa, ei tarvitse olla kiinnostunut pelkästään politiikasta.

Antakaa nuorten olla rauhassa

Nuorilla pitää olla tilaa vain olla ja pitää hauskaa, eikä aina olla vakavia. Nuoret tarvitsevat lisää vapaa-ajan tiloja.

Enemmän nuorisotiloja ja -ohjaajia

Nuorten jengiytyminen, vandalismi ja syrjäytyminen voitaisiin ratkaista nuorisotilojen lisäämisellä. Yleiset hengailupaikat iltamyöhään vähentävät hämärien iltojen rikoksia eikä kunnat joutuisi turvautumaan esimerkiksi ulkonaliikkumiskieltoon.

Lisää matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia

Valtion pitäisi tarjota nuorille mielekkäitä harrastuksia matalan kynnyksen periaatteella. Harrastuksien lisäämisellä voitaisiin vähentää nuorisorikollisuutta, koska nuorilla olisi muuta tekemistä kuin varastella, rikkoa paikkoja ja tehdä muita rikoksia.