Yhdenvertainen koulu -kuulemistyöpajoihin osallistui yli 600 lasta ja nuorta

Nuorisoalan osallisuuden osaamiskeskus toteutti Yhdenvertainen koulu -kuulemistyöpajoja lapsille ja nuorille ympäri Suomen keväällä 2021. Kuuleminen oli osa opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus oppia -ohjelmaa. Tavoitteena oli kuulla peruskoulun oppilaiden ajatuksia siitä, millaisin toimenpitein kouluja tulisi kehittää yhdenvertaisemmiksi. Kuulemiseen osallistui yli 600 peruskoululaista pääosin 4.–9. luokilta ympäri Suomen. Tulokset julkistettiin syksyllä 2021.

Lapsia ja nuoria kuultiin uudella etätyöpajamallilla, joka sisälsi 23 työpajaa oppilasryhmille sekä valtakunnallisen työpajan 12 koulun oppilaskuntien edustajille. Työpajan aikana oppilaat pohtivat yhdenvertaisuutta omassa koulussaan, ideoivat täydellisen yhdenvertaista koulua ja keksivät ratkaisuja yhdenvertaisuuden esteenä oleviin ongelmiin koulussa. Hankkeen tavoitteena oli tulosten keräämisen lisäksi kokeilla uusia tapoja kuulla lapsia ja nuoria.  

Lue lisää kuulemismenetelmästä ja kuulemisen tuloksista:

Creative Commons -lisenssi
Yhdenvertainenkoulu -työpajat, jonka tekijä on Matleena Kosonen Holdgaard ja Reija Arnberg , on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

16.8.2021