Yläkouluille suunnattu Nuorten näköinen Suomi -koulukilpailu on käynnistynyt

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. osana Osallisuuden osaamiskeskusta lanseeraa yläkouluikäisille suunnatun Nuorten näköinen Suomi -koulukilpailun. Kilpailussa etsitään ratkaisuja, joilla nuoret parantaisivat omaa kotikuntaansa. Kilpailu on käynnissä nyt ja päättyy 30.3.2022.

Kilpailuun osallistutaan joukkueina. Joukkueet miettivät, mikä tekisi omasta kotikunnasta nuorille paremman ja viihtyisämmän paikan, ja tekevät sen pohjalta vapaamuotoisen kilpailuteoksen. Kilpailussa arvioidaan myös sitä, kuinka joukkue tai osallistuja on edistänyt tai aikoo edistää ratkaisunsa toteutumista. Osallistuminen on mahdollista kahta väylää pitkin: opettajan johdolla osana opetusta tai itsenäisesti, jolloin nuoret tuottavat kilpailutyön ja raportoivat sen itse osallistumislomakkeella.

Parhaiten menestyneet joukkueet kutsutaan kilpailun finaalitapahtumaan, joka järjestetään toukokuussa 2022 Helsingissä. Voittajille on luvassa upeita elämyspalkintoja.

Kilpailun järjestävät Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. ja Osallisuuden osaamiskeskus yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n, Biologian ja maantiedon opettajien liitto BMOL ry:n ja Äidinkielen opettajien liiton kanssa.

Lisätiedot

www.nuva.fi/koulukilpailu
Osallisuusasiantuntija Vihtori Suominen, vihtori.suominen@nuva.fi, puh. 050 468 0035
Osallisuussuunnittelija Nea Tarvainen, nea.tarvainen@nuva.fi, puh. 050 501 8134

11.8.2021