Kouluissa tulee panostaa fyysisen terveydenhuollon lisäksi myös mielenterveyden huoltoon. Yksi ratkaisu olisi esimerkiksi oman kouluterveydenhoitajan tai mielenterveysasioihin keskittyvän nuorisotyöntekijän palkkaaminen jokaiseen kouluun.
Teema: Terveys ja hyvinvointi
Opiskeluergonomia kuntoon
Opiskeluergonomiaan kouluissa tulee kiinnittää huomiota. Jokaiselle oppilaalle tulee olla luokassa esimerkiksi kunnollinen tuoli ja työskentelypiste. Jos oppilaille ei ole tarjolla kunnollisia, ergonomisia työskentelypaikkoja, se voi aiheuttaa monenlaisia kehon liikkuvuuteen liittyviä ongelmia.
Helpommin apua päihdeongelmiin
Apua tarvitseville pitäisi olla pienempi avun hakemisen kynnys, esimerkiksi ilman viranomaisten toimenpiteitä.
Kouluterveydenhuolto jokaiseen kouluun
Koulussa pitäisi olla terveydenhoitaja, joka on aina paikalla, sen sijaan, että olisi kiertävä hoitaja.
Lisää kasvisruokaan kouluihin
Kouluruokailussa pitäisi olla enemmän kasvisvaihtoehtoja.
Nuoret mukaan kokemusasiantuntijakoulutusten suunnitteluun
Kokemusasiantuntija on kokemusasiantuntija. Otetaan nuoret mukaan kokemusasiantuntijoiden koulutusmateriaalien ja toiminnan suunnitteluun.
Lisää ehkäisevää päihdetyötä
Päihdepalveluissa pitäisi olla ehkäisevää toimintaa lisää. Esimerkiksi enemmän valistustunteja kouluissa. Pitäisi olla helpompi puhua päihteistä ilman tuomitsemista ja rohkaista nuoria puhumaan niistä avoimesti.
Lisää kouluterveydenhoitajia
Kouluterveydenhuoltoon on aina jonoa, tai hoitaja on poissa eikä pääse hoitajalle niin nopeasti kuin pitäisi. Kouluissa pitäisi olla useampi hoitaja, esimerkiksi 2 per koulu.
Päihdepalveluiden kynnyksen madaltaminen
Päihdepalveluiden kynnystä pitäisi madaltaa, jotta alaikäiset uskaltaisivat tulla puhumaan luottamuksellisesti.
Inkoon Areenalle pidemmät aukioloajat
Inkoon Aktia-Areenalle pidemmät aukioloajat ja enemmän yleisövuoroja. Tämä kannustaisi ihmisiä liikkumaan enemmän ja yritykset hyötyisivät myös.