Lisää julkisen liikenteen vuoroja syrjäseuduille

Kaukana keskustasta asuvat nuoret pystyisivät itsenäisesti näkemään kavereita, sekä menemään kaupungille jos julkisia menisi useammin ja enemmän. Kavereiden näkeminen parantaisi syrjemmässä asuvien sosiaalisia suhteita, ja itsenäinen kulkeminen lisäisi nuorten itsenäisyyttä kun pitäisi itse huolehtia että ehtii bussiin.

Opintolainan välttämättömyys pois

Tällä hetkellä alle 18-vuotiaatkin voivat joutua ottamaan opintolainaa hyvin matalalla kynnyksellä jos asuvat omillaan. Monella ei ole toisen asteen opiskelujen aikaan voimavaroja työskennellä saadakseen välttämättömät tulot. Ei ole kuitenkaan myöskään kovin optimaalista että nuoret ovat veloissa jo ennen täysi-ikäisyyttä, jotta he saavat ostettua itselleen syömistä. Ei ole myöskään oikein olettaa vanhempien elättävän omillaan asuvaa lastaan, sillä omillaan asumisessa on enemmän kuluja kuin jos hän asuisi kotona, eikä kaikilla ole varaa auttaa.
Velat aiheuttavat stressiä monelle nuorelle, ja ellei niitä pysty maksamaan sittenkään takaisin, on ongelmissa. Ei 15-16v omilleen muuttava osaa mitenkään arvioida omaa velan maksukykyään 3-4 vuoden päästä. On siksi kohtuutonta että sen ikäisten on pakko ottaa velkaa, sillä joillekin muuttaminen on täysin pakollista huonojen kulkuyhteyksien takia.